Poels maakt overstap naar Bahrain-Merida

Print
Poels maakt overstap naar Bahrain-Merida

Afbeelding: Cor Vos

Wout Poels rijdt de komende twee seizoenen bij Bahrain-Merida. De Limburger kwam sinds 2015 uit voor Team Ineos (het vroegere Team Sky).

De 31-jarige renner uit Blitterswijck hielp bij de Britse ploeg Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas aan Tourzeges, maar mocht zelden voor zijn eigen kansen rijden. In de Ronde van Frankrijk van dit jaar uitte hij zijn onvrede hierover en stelde dat hij graag eens kopman zou willen zijn. De komende twee jaar krijgt hij bij de formatie in principe wél de kans om leider te zijn in een grote ronde.

Bij de Bahreinse ploeg wordt Poels teamgenoot van Dylan Teuns en Mikel Landa, met wie hij eerder bij Sky reed. Ook met performance manager Rod Ellingworth, werkte Poels al eerder samen bij Sky. Verder komt Poels te werken met ploegleider Tristan Hoffman, maar niet met Vincenzo Nibali, die Bahrain-Merida verruilt voor Trek-Segafredo.

De Nederlandse klimmer boekte in Britse dienst voor Ineos vijf zeges. In 2016 won de Limburger Luik-Bastenaken-Luik.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen