Fotoboek Buitenring geeft fraai overzicht van totstandkoming megaproject

Print
Fotoboek Buitenring geeft fraai overzicht van totstandkoming megaproject

De aanleg van de Buitenring in volle gang, Vauputsweg Kerkrade, 2017. Afbeelding: De Limburger

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

De Buitenring is op een haar na klaar. Volgende week, op 27, 28 en 29 september, wordt de turborotonde bij Nuth in fases in gebruik genomen.

Aanleiding genoeg om een boek te maken dat inzicht geeft hoe het megaproject tot stand is gekomen. Die fraai geïllustreerde uitgave is er nu: Buitenring Parkstad Limburg, Mens Werk en Omgeving.

In het 264 pagina’s tellende boek komen personen, bedrijven en instanties aan het woord die betrokken zijn geweest bij de aanleg van de 26 kilometer lange weg, waarvoor de eerste plannen in 1966 (!) gesmeed werden. Het is daarmee een naslagwerk dat bijna alle facetten belicht. Eén hoofdstuk ontbreekt: de tegenstanders van de ringweg komen niet aan het woord.

Het boek kost twintig euro en is verkrijgbaar de VVV-winkel aan de Bongerd in Heerlen, die tegenwoordig Visit Zuid-Limburg.

De oplage is tweeduizend stuks. Ongeveer de helft van de oplage was al vóór uitgifte afgenomen door de (onder)aannemers en door mensen die op het boek hebben ingetekend.