Moordenaars oud-topman Philips sloegen zijn schedel in

Print
Moordenaars oud-topman Philips sloegen zijn schedel in

Cohens lichaam werd vrijdag gevonden in een lege watertank in de tuin van zijn villa. Afbeelding: Privéfoto/screenshot worldgolfawards.com

Het lichaam van de in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) vertoont veel sporen van geweld. Dat is gebleken uit een scan van het stoffelijk overschot, melden bronnen dichtbij het onderzoek aan deze site.

Die scan werd dinsdag gemaakt in een vooraanstaand ziekenhuis in Nairobi. De beelden laten onder andere zien dat Cohens schedel werd ingeslagen, zijn handen gebroken en zijn linkerbeen werd verdraaid.

Lees ook: ‘Vondst lichaam oud-topman Philips is in scène gezet’

Uit de scan is volgens onze bronnen ook gebleken dat de Nederlander zich verzette tegen zijn aanvallers. Onderzoek van DNA-materiaal onder zijn nagels moet daar meer duidelijkheid over geven.

Autopsie

Autopsie op het lichaam van Cohen moet vandaag antwoord geven op de vraag waardoor de Nederlander overleed. Cohens Keniaanse weduwe, hoofdverdachte in de zaak, is ook aanwezig bij de lijkschouwing. Die wordt uitgevoerd door een patholoog van de Keniaanse overheid. Twee onafhankelijke lijkschouwers - eentje aangesteld door de weduwe van Cohen, de andere door zijn nabestaanden - kijken mee.

Het lichaam van de Nederlander werd vrijdagmiddag gevonden in een lege watertank in de tuin van zijn villa in een residentiële buitenwijk van Nairobi. Het was omwikkeld met vele lagen zwart plastic.

Lees ook: Zus vermiste Tob Cohen: alles lijkt hier in Kenia op zijn plek te vallen

Gemarteld

Het stoffelijk overschot vertoonde tekenen van martelingen, verklaarde de recherche. ,,Cohen werd op gruwelijke wijze vermoord. Zijn handen, voeten en nek waren vastgebonden voordat hij om het leven werd gebracht. De moordenaars namen de tijd’’, lichtte recherchebaas George Kinoti toe tegenover Keniaanse media.

De politie lanceerde afgelopen weekend een klopjacht op de moordenaars. Er wordt gezocht naar een stuk of vier personen. Zij zouden het ‘vuile werk’ hebben opgeknapt, variërend van de moord zelf tot het met cement afsluiten van de opening van de watertank waarin Cohens lichaam werd gedumpt.

De recherche verdenkt Cohens echtgenote Sarah W.K. (52) van het beramen van de moord. Zij werd eind augustus gearresteerd op basis van de analyses van haar telefoonverkeer. Dat leverde ook verdenkingen op tegen haar vermeende minnaar Peter K. Hij zit sinds vorige week ook achter de tralies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen