Maastricht onderzoekt zonnedaken boven parkeerplaatsen

Print
Maastricht onderzoekt zonnedaken boven parkeerplaatsen

De parkeerplaats aan de Cabergerweg is een optie om panelen als zonnedaken boven de auto’s te plaatsen. Afbeelding: Rob Oostwegel

Maastricht / Itteren -

De gemeente Maastricht gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen als zonnedaken boven grote parkeerplaatsen zoals P+R Noord en aan de Cabergerweg.

Het onderzoek dat binnenkort start, neemt ook gebieden in de regio buiten Maastricht onder de loep, aldus de gemeente. Op basis daarvan zegt de gemeente met Q-park en andere bedrijven in gesprek te gaan. Bij Chemelot in Geleen kan vanaf volgend jaar geparkeerd worden onder carports met zonnepanelen.

De gemeente antwoordde op vragen van de fractie van de PvdA. De partij ziet zonnepanelen boven parkeerplaatsen als alternatief voor het plan om landbouwgrond in het ‘kwetsbare’ Lanakerveld voor dat doel te gebruiken.

Wethouder Gert-Jan Krabbendam wil panelen zowel op terreinen zoals het Lanakerveld als op parkeerplaatsen bewerkstelligen. „Beide opties zijn nodig om zonne-energie ten volle te benutten binnen de mogelijkheden van de stad.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →