Zeg het maar… Wout en Els van de Vlag 65 jaar getrouwd

Print
Zeg het maar… Wout en Els van de Vlag 65 jaar getrouwd

Wout en Els bevalt het ‘heel goed’ in Firenschat. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Nijswiller / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Wout en Els van de Vlag-Schmetz zijn 65 jaar geleden getrouwd voor de kerk in Simpelveld. Het echtpaar woont sinds drie jaar in verzorgingshuis Firenschat op Terwinselen. Oudste dochter Carina voert het woord.

Wout en Els zijn vooral bekend in Simpelveld. Hebben ze daar hun hele leven gewoond?

„Els (87) is geboren in Nijswiller. Op 6-jarige leeftijd verhuisde zij met haar ouders naar Simpelveld. Wout (85) is geboren in Baarn. Hij kwam met een metselcolonne naar het zuiden om hier in de bouw te werken. Zo leerde hij Els, die werkte in de naaldenfabriek van Schmetz in Vaals, kennen. De eerste twaalf jaar van het huwelijk hebben ze in Baarn gewoond. Sinds 1966 in Simpelveld. De laatste jaren in verzorgingshuis Bocholtz en door de verbouwing van dat complex nu dus in Kerkrade.”

Waarom was de terugkeer in Baarn een bijzondere periode voor Wout?

„Hij werd chauffeur van een bedrijf dat taxi- en ambulancevervoer verzorgde. Een van de klanten was de koninklijke familie in paleis Soestdijk. Wout werd vaker ingezet om de jonge prinses Beatrix, prins Claus of prins Bernard te vervoeren. Tijdens die ritten droeg hij altijd een zwart kostuum en witte handschoenen.”

Toch snel terug naar het zuiden?

„Hier voelden Els en Wout zich vooral thuis. Met drie dochters, zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen is een rijk gezinsleven opgebouwd. Wout ging werken als vrachtwagenchauffeur van aardappelhandel Gorissen in Simpelveld en vlak voor zijn pensioen heeft hij nog gewerkt bij tegelzetbedrijf Hilhorst.”

Trok ook het verenigingsleven?

“Els was lid van twee handwerkclubjes en vooral Wout is maatschappelijk heel actief geweest. Bij de Woeësj Joepe heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de kinderoptochten en verder konden de turnvereniging en Sorriënto op zijn inzet rekenen. Hij was een trouwe fan van SV Simpelveld en Roda JC.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen