Weert: bijstandsgerechtigde jongeren, 50-plussers en alleenstaande ouders snel aan het werk

Print
Weert: bijstandsgerechtigde jongeren, 50-plussers en alleenstaande ouders snel aan het werk

Afbeelding: archief David Rozing

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Weerter jongeren, alleenstaande ouders en 50-plussers met een bijstandsuitkering worden door de gemeente extra aangezet om het werk te vinden.

Weert heeft nu 890 bijstandsgerechtigden. Lange tijd waren dat er meer dan duizend. Met projecten en maatregelen werd dat aantal teruggebracht tot 913 eind vorig jaar. Dit jaar groeide het aantal bijstandsgerechtigden weer tot 924, vanwege het wegvallen van inkomen bij een aantal Weertenaren en omdat een aantal werklozen niet langer een WW-uitkering kreeg.

Daarna nam het aantal weer sterk af tot 890, 4,6 procent minder dan eind 2018.

Extra maatregelen

Om dat aantal nog verder te verlagen, voert de gemeente Weert naast de bestaande projecten nu extra maatregelen door. Daarbij voert een jobhunter van het gemeentelijk integratiebedrijf Werk.Kom gesprekken met jeugdige bijstandgerechtigden. De resultaten daarvan worden volgens een woordvoerster van de gemeente binnenkort bekend.

Verder wordt met alleenstaande ouders gekeken wat er nodig is om hen richting werk te bewegen. Datzelfde gebeurt met de groep 50-plussers die een bijstandsuitkering krijgen.