Afscheid paters Sacramentijnen uit Kerkrade

Print
Afscheid paters Sacramentijnen uit Kerkrade

Van 1957 tot begin deze eeuw hebben de Witte Zusters zorg gedragen voor kapel en klooster. Zuster Pia (links) en zuster Mediatrix gaven uiteindelijk het estafettestokje over aan de Sacramentijnen. Afbeelding: Arnaud Nilwik

Kerkrade / Eygelshoven -

De paters Sacramentijnen vertrekken uit Kerkrade. Voor de congregatie is het niet meer mogelijk het klooster aan de Hoofdstraat, bij het Vredesmonument, in stand te houden.

Op zondag 29 september wordt tijdens een openluchtmis bij Hinger Herjod’s Ruk aan de Markt (aanvang 11.00 uur) afscheid genomen van de paters. Parochiefederatie Kerkrade draagt zorg voor de instandhouding van de kapel en samen met de leden van de Erewacht geven ze invulling aan de aanbidding van het Heilig Sacrament en Maria Koningin van de Vrede. Verder lopen er ‘acties’ gericht op de vestiging van een nieuwe communiteit.

Het levend vredesmonument bestaat sinds 1945.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen