Amsterdam

Verzekeraar Aegon moet alsnog gestolen bagage vergoeden

Print
Verzekeraar Aegon moet alsnog gestolen bagage vergoeden

Afbeelding: Getty Images

Twee toeristen die tijdens hun vakantie zijn bestolen van hun bagage, moeten die schade alsnog vergoed krijgen van hun verzekeraar Aegon.

Aegon wilde aanvankelijk niets uitkeren, omdat de spullen niet in een ‘afgesloten bagageruimte’ zouden zijn opgeborgen. De Geschillencommissie van financieel klachteninstituut Kifid heeft, met het woordenboek in de hand, anders beslist.

Eén vakantieganger diende een claim in voor diefstal van zijn eigendommen in de koffer achterop een quad, nadat dit voertuig in zijn geheel werd gestolen. Aegon wees de claim af omdat een quadkoffer niet hetzelfde zou zijn als een bagageruimte. In een andere zaak kreeg een bestolen toeriste nul op het rekest, omdat de ontvreemde bagage achterin een tot kampeerauto omgebouwde auto lag. Door die verbouwing was er geen afgesloten bagageruimte, stelde Aegon.

Kifid oordeelt nu dat de polisvoorwaarden van Aegon niet eenduidig uit te leggen zijn, omdat de verzekeraar het begrip bagageruimte niet verder toelicht. Ook na het openslaan van de Van Dale is er volgens Kifid nog te veel onduidelijkheid over de term en dan krijgt de voor consumenten gunstigste uitleg van polisvoorwaarden voorrang.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen