Plannen voor bouw starterswoningen in Heibloem

Print
Plannen voor bouw starterswoningen in Heibloem

Afbeelding: Getty Images

Heibloem -

In Heibloem worden, als het aan de dorpsraad ligt, zo’n twaalf starterswoningen gebouwd.

De raad is al vier jaar bezig met de plannen voor woningen aan de einde van de Pater van Donstraat, maar deze worden nu pas concreet. Tekeningen liggen ter inzage op verschillende plekken in het dorp en worden woensdagavond in gemeenschapshuis de Klokkestoel met omwonenden en belangstellenden besproken.

De uitkomst hiervan kan nog tot wijzigingen leiden, zegt Johan Hoenink, secretaris van de dorpsraad. Met de aangescherpte plannen kan de raad vervolgens naar het gemeentehuis stappen.

Belangstelling

Belangrijkste is dat de nieuwe woningen betaalbaar zijn, omdat de nu beschikbare huizen in Heibloem veelal te duur zijn voor starters. Uit eerdere onderzoeken naar de woningbehoefte in het kerkdorp is meermaals gebleken dat er ruim voldoende belangstelling bestaat voor nieuwbouw.

De bouwkavels aan de rand van Heibloem, aan de achterkant grenzend aan het evenemententerrein, zijn de enige beschikbare plek voor de woningen kijkend naar het bestemmingsplan, meent Hoenink.

Hij benadrukt dat de dorpsraad de initiator is van het project, maar de ontwikkelingen van de woningen niet op zich zal nemen. Er hebben zich inmiddels al enkele geïnteresseerde projectontwikkelaars gemeld bij de raad.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen