Zorgen Partij voor de Dieren over vergunning luchthaven

Print
Zorgen Partij voor de Dieren over vergunning luchthaven

Pascale Plusquin, fractievoorzitter Partij voor de Dieren Afbeelding: Peter Schols

Heeft het afschieten van de stikstofregeling PAS ook gevolgen voor Maastricht Aachen Airport? Dat vraagt de Limburgse Statenfractie van de Partij voor de Dieren zich af.

Fractieleidster Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren (PvvD) heeft de provincie om opheldering gevraagd. Eerder dit jaar veegde de Raad van State het Programma Aanpak Stikstof (PAS) van tafel. Dat was een regeling die economische ontwikkelingen mogelijk moest maken bij natuurgebieden, waarbij sprake was van de uitstoot van ammoniak en andere voor natuur schadelijke stikstofverbindingen. Door het ongeldig verklaren van die regeling zijn tal van plannen in de buurt van natuurgebieden op losse schroeven gezet. Plusquin vraagt zich af wat het wegvallen van de PAS betekent voor de huidige situatie van MAA en de toekomstplannen van de luchthaven.

Natuurvergunning

De PvvD-fractieleidster wijst ook op Schiphol dat volgens mediaberichten al jarenlang niet beschikt over een geldige natuurvergunning. Zij wil weten hoe het met de vergunning voor MAA zit.