Incident in Tweede Kamer: man vast na verbrijzelen veiligheidsglas

Print
Incident in Tweede Kamer: man vast na verbrijzelen veiligheidsglas

De bezoeker beweert dat het per ongeluk gebeurde maar bewakingsbeelden wijzen iets anders uit. Afbeelding: Privéfoto

Beveiligingsmedewerkers van de Tweede Kamer hebben woensdagavond een man staande gehouden door wiens toedoen een ruit barstte naast een deur naar de debatzaal. Daar vinden de Algemene Beschouwingen plaats. De politie is ter plaatse.

De bezoeker sloeg de glazen deur zó hard open dat de ruit barstte, constateerde een van onze parlementaire verslaggevers.

,,De man zegt dat het per ongeluk ging. Toch heeft hij nu ruzie met de beveiliging. Die heeft camerabeelden bekeken, waaruit blijkt dat de bezoeker de deur met grof geweld open gooide. Hij wordt nu vastgehouden in commissiezaal. Zes agenten erbij’’, twittert Peter Winterman.

De agenten sloegen de man in de boeien en voerden hem af naar het politiebureau. Daarbij riep hij tierend: “Geen respect’’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen