Ghanese voetballers bezoeken Ghana-paviljoen in Steyl

Print
Ghanese voetballers bezoeken Ghana-paviljoen in Steyl

De Ghanese voetballers waren woensdag weer even ‘thuis’. Afbeelding: Wereldpaviljoen Steyl

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Vier talentvolle voetballers uit Ghana die drie maanden stage lopen bij VVV Venlo, bezochten woensdag het nieuwe Ghana-centrum van het Wereldpaviljoen in Steyl.

De voetballers Aaron Odonkor (17), Prospen Koranteng (17), Samary Mawueng Gidi (15) en Edmund Boateng (16) volgen een speciale topsportopleiding via het project dat hun coach en begeleider Bart van de Grinten heeft opgezet in hun vaderland. „Ze zijn nu drie maanden hier om ervaring op te doen”, legt de Venlonaar uit. „Als ze 18 jaar zijn wordt bekeken of ze het niveau hebben om ergens in het buitenland bij een club te gaan voetballen. Dankzij de medewerking van VVV-Venlo kunnen ze in Nederland stage lopen en bij de club meetrainen”.

Het bezoek aan het Wereldpaviljoen begon met de traditionele vliegreis in de Fokker 50. Vervolgens maakte het kwartet met de speciale Ghanese autobus de virtuele rit van Accra naar het noorden. Daarna kregen de jongens de VR-brillen op en waren ze weer even terug in hun land. “Waanzinnig mooi”, was hun reactie. “Al mis ik wel een beetje van het stadsleven”.

Spontaan gaven de vier sporters een demonstratie met djembé-trommels