Vlaggen halfstok op alle gerechtsgebouwen

Print
Vlaggen halfstok op alle gerechtsgebouwen

Afbeelding: ANP

De rechtspraak heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Nederlandse Orde van Advocaten en donderdag de vlaggen op alle gerechtsgebouwen halfstok gehangen.

De orde riep de rechtbanken en advocatenkantoren daartoe woensdag op om zo de geliquideerde advocaat Derk Wiersum te herdenken.

Lees ook: Geliquideerde advocaat Wiersum kreeg signalen dat hij doelwit was

„Deze gebeurtenis is naast een persoonlijk drama ook een ernstige bedreiging van onze rechtsstaat. Het is van groot belang dat advocaten, officieren en rechters hun werk in alle vrijheid en veiligheid kunnen doen”, verklaart de Raad voor de Rechtspraak de rouwstand van de vlaggen.

Lees ook: Limburgse advocatuur geschokt na moord op vakbroeder: ‘Half uur zodanig van slag dat ik niet aan mijn werk kon beginnen’

De Hoge Raad publiceerde donderdag in vijf dagbladen een rouwadvertentie voor de vermoorde strafpleiter. „Als advocaat trad hij op in vele zaken bij de Hoge Raad. Hij streed voor rechtvaardigheid en menselijkheid”, schrijft de hoogste juridische instantie in de advertentie.

Lees ook: Voor een moord als deze zijn er tientallen potentiële schutters

Wiersum werd woensdagochtend bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Hij verdedigde de kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen