Daniel Dekker stopt na tien jaar als ‘Mr Songfestival’

Print
Daniel Dekker stopt na tien jaar als ‘Mr Songfestival’

Afbeelding: ANP

Daniel Dekker neemt na tien jaar afscheid van de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland.

De TROS-coryfee was sinds 2009 betrokken bij de Nederlandse selectiecommissie en gold als een van de grote mensen achter de schermen. Ook verzorgde Dekker een aantal jaar het commentaar tijdens de uitzendingen van het liedjesfestijn.

,,Na 10 jaar plezier, passie, muziek, vriendschap en vooral resultaat sluit ik mijn betrokkenheid bij het Eurovisie Songfestival af”, laat Dekker op Facebook weten. ,,Ik heb veel mogen doen en meegemaakt. Van radio-uitzendingen tot televisie commentaar, van selectie tot organisatie. Van allerlaatste tot allereerste. Een mooi avontuur, om nooit te vergeten. Met grote dank en liefde voor iedereen die er écht bij was. Ik ga jullie missen.”

Daniel Dekker was een van de mensen die zich de afgelopen tien jaar hard maakte voor betere Nederlandse prestaties op het Eurovisiesongfestival. Dat is gelukt; de afgelopen jaren haalde Nederland zes keer de finale, met als kers op de taart de winst van Duncan Laurence afgelopen mei.

Sietse Bakker, de uitvoerend producent van het songfestival in Nederland, prijst Dekker op Twitter als ‘een van de drijvende krachten achter de Nederlandse comeback en de winst van Duncan Laurence. Dankbaar voor zijn inzet’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen