Rutte: het woord regeert, niet het geweld

Print
Rutte: het woord regeert, niet het geweld

Afbeelding: ANP

Het woord regeert, niet het geweld. „Wij zijn het gezag, dat is onveranderd.” Premier Mark Rutte zei dat donderdag in het Kamerdebat over de overheidsbegroting voor volgend jaar.

Dat rechters, advocaten en officieren van justitie veilig hun werk moeten kunnen doen is „niet onderhandelbaar”, onderstreepte hij.

Lees ook: Grapperhaus wil doorgaan met kroongetuigen

Rutte benutte de gelegenheid om nog eens duidelijk te maken dat hij geschokt is door moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B. Hij uitte zijn medeleven met de nabestaanden. Op een interruptie van PVV-leider Geert Wilders sprak Rutte tegen dat er een „Marokkanenprobleem” is in Nederland. „Er is wel een Mocro-maffiaprobleem.”

Lees ook: Geliquideerde advocaat Wiersum kreeg signalen dat hij doelwit was

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen