Wat overvallers niet vonden, vindt politie wél: vier ton aan cash en vier Rolexen in verhuisdoos

Print
Wat overvallers niet vonden, vindt politie wél: vier ton aan cash en vier Rolexen in verhuisdoos

Het gevonden geld en de horloges. Afbeelding: Openbaar Ministerie

Na een woningoverval in Zwijndrecht, in de nacht van 12 op 13 september, heeft de politie in een verhuisdoos bijna 4 ton aan cashgeld en vier Rolexen gevonden. De bewoner werd opgesloten in de kelder terwijl drie gemaskerde overvallers het huis doorzochten. Toen ze weg waren, wist de bewoner zich te bevrijden.

De bewoner hoorde zijn hond blaffen rond 02.30 uur ‘s nachts toen de overvallers het huis vermoedelijk via de achterdeur binnendrongen. Vervolgens werd de bewoner belaagd en opgesloten in de kelder. De man raakte hierbij niet gewond. De dieven doorzochten het huis en namen na enige tijd de benen. Het slachtoffer kon zichzelf bevrijden en alarmeerde de politie.

Witwassen

De dieven hebben waarschijnlijk niet gevonden wat ze zochten, want de gewaarschuwde politie vond tijdens onderzoek de verhuisdoos met daarin onder meer biljetten van 500 euro. Bij dergelijke grote coupures gaan de alarmbellen bij de politie al snel rinkelen: ,,Een deel van het geld bleek te bestaan uit 500-eurobiljetten. Die worden inmiddels algemeen erkend als belangrijk signaal voor ondermijnende criminaliteit als witwassen’’, laat het Openbaar Ministerie nu weten.

De politie onderzoekt of het geld afkomstig is uit de zware georganiseerde misdaad. Ook roept de politie getuigen op zich te melden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en ook de bewoner is niet aangehouden. Het is niet duidelijk welke verklaring hij heeft gegeven voor de herkomst van het geld.

Het Openbaar Ministerie maakt de vondst bekend, omdat er mogelijk mensen op zoek zijn naar het geld. De politie heeft het geld en de horloges in beslag genomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen