Video: Franse gemeente opgeschrikt door panter op dak

Print

Panter Frankrijk 19092019 (Bron: AD). Video: De Limburger

De Franse gemeente Armentières werd woensdagavond opgeschrikt door een zeer opvallende bezoeker. Een zwarte panter was op haar gemak de daken van de gemeente aan het verkennen.

Na een uurtje rondslenteren, wist het dier via een openstaand raam een appartement binnen te komen. Niemand raakte gewond.

Toen het dier woensdagavond werd opgemerkt, werden de politie en de brandweer meteen gewaarschuwd. Het gebied werd afgezet en er werd een dierenarts ingeschakeld om het dier, dat zo’n dertig kilo weegt, te verdoven met een pijltje. Met succes, want niet veel later kon de panter gevangen worden.

Het is nog niet duidelijk waar het dier vandaan komt. Mogelijk is het ontsnapt uit het huis van een buurtbewoner die met vakantie was. Echter, het is verboden om een panter als huisdier te houden. Het dier wordt nu verzorgd en zal binnenkort waarschijnlijk verhuizen naar een dierentuin.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen