Dierbaar

Alpaca Habika heeft last van haar hormonen en spuugt nu naar iedereen

Print
Alpaca Habika heeft last van haar hormonen en spuugt nu naar iedereen

Afbeelding: Stefan Koopmans

America -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Alpaca Habika uit America.

Vlak voordat de foto wordt gemaakt, spuugt Habika (5) haar baasje Chantal Versleijen uit America onder. „Het zullen de hormonen wel zijn”, lacht Chantal. „Habika is zwanger van haar derde veulen en de zwangerschap maakt haar chagrijnig. Normaal spuugt ze alleen naar soortgenoten als ze zich wil verdedigen.”

Chantal vindt de groene klodder op haar kleding niet erg. „We hebben een alpacafokkerij met 25 beestjes, maar Habika blijft voor mij speciaal.” Dat is niet voor niks. De moeder van Habika moest niks van haar weten en stootte haar bij de geboorte af. Met de fles heeft Chantal de alpaca grootgebracht. „Dat schept toch een band. In tegenstelling tot de meeste andere alpaca’s is Habika knuffelig en aanhankelijk. Je hoeft haar maar te roepen, en ze komt naar je toe. Als ze niet zwanger is dan haha.”

Chantal merkt dat alpaca’s steeds populairder worden. „Dat is hartstikke leuk, maar het heeft ook een keerzijde. Bij veel mensen ontbreekt het aan kennis. Alpaca’s zijn echte kuddedieren die je met twee, liever nog met drie, in de wei moet zetten. En nee, dan bedoel ik niet een weitje van 250 vierkante meter.”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen