Provinciale start ‘Maand van de Geschiedenis’ bij Erfgoedcentrum De Domijnen

Print
Provinciale start ‘Maand van de Geschiedenis’ bij Erfgoedcentrum De Domijnen

Beeld van de bevrijding in Geleen. Afbeelding: De Domijnen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Spaubeek / Beek -

Erfgoedcentrum De Domijnen, Coöperatie Erfgoed Limburg en hierbij aangesloten organisaties houden 29 september de startbijeenkomst van de Maand van de Geschiedenis in Limburg. Deze provinciale start vindt dit jaar plaats bij Erfgoedcentrum De Domijnen.

Het landelijke thema is dit jaar Zij/Hij. Maar in de Limburgse geschiedenis is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Nederland hier begon, daarom is het thema bij deze provinciale start: Zij/Wij, 75 jaar bevrijding. Met bijzondere verhalen, films, foto’s en interessante items wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingsperiode.

Om 12.30 uur speelt Jong Laagland de voorstelling Het kreeg nog een staartje. Daarna opent gedeputeerde Hubert Mackus de Maand van de Geschiedenis officieel. Vanaf 13.00 uur kan iedereen meedoen met allerlei activiteiten rondom het thema bevrijding. Exposities, rondleidingen, een creatieve workshop, kleding uit de jaren ’40 en ‘50, stadswandelingen langs stolpersteine en meer houden het verleden levend en laten ons bes beseffen hoe belangrijk vrijheid is.

Kijk op www.dedomijnen.nl/extra voor alle informatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen