Minuut stilte en rouwbanden voor Ricksen bij Rangers - Feyenoord

Print
Minuut stilte en rouwbanden voor Ricksen bij Rangers - Feyenoord

Afbeelding: BSR Agency

/ Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Heerlen / Hoensbroek -

De Europa League-wedstrijd tussen Rangers en Feyenoord donderdagavond staat voor een groot deel in het teken van de gisteren overleden Fernando Ricksen (43).

Beide elftallen dragen rouwbanden en voor de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de oud-verdediger.

In januari bracht De Limburger een bezoek aan het hospice in Schotland, waar Ricksen zijn laatste levensfase doorbracht:

Fernando Ricksen in Glasgow. Video: De Limburger

De confrontatie tussen Rangers en Feyenoord komt op een bijzonder moment, omdat Ricksen een clubheld is in Glasgow. Hij speelde van 2000 tot 2006 in het Ibrox Stadium, was er aanvoerder, won de treble en werd speler van het jaar. Bij het stadion zijn direct na de bekendmaking van het overlijden van Ricksen al vele steunbetuigingen opgehangen en neergelegd. Namens Feyenoord legden Eric Botteghin, Steven Berghuis, trainer Jaap Stam en enkele stafleden bloemen en een Feyenoord-shirt neer bij het stadion van Rangers.

Lees ook: Stam en Feyenoord eren Ricksen in Glasgow

Meer oud-clubs van Ricksen nemen een minuut stilte in acht. Zenit Sint-Petersburg herdenkt zaterdag voor de wedstrijd tegen Rubin Kazan de verdediger die met de club de UEFA Cup won. Daarnaast hield Fortuna Sittard woensdagavond een stiltemoment bij het standbeeld van Ricksen, waarna een condoleanceregister getekend kon worden.

Beelden van het indrukwekkende stiltemoment bij het Fortuna-stadion:

Twee minuten stilte voor Fernando Ricksen. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen