Vrouw in productieproces

Cindy Scheenen technicus en coach tussen mannen

Print
Cindy Scheenen technicus en coach tussen mannen

Cindy Scheenen tijdens haar ronde langs de productielijnen. Afbeelding: Jos Gröniger

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

Als meisje van zestien sleutelde ze aan haar eigen brommer. Cindy Scheenen is geboren met feeling voor techniek. Tegenwoordig geeft de 44-jarige, technisch geschoolde Kesselse als Department Manager leiding aan 80 medewerkers van Essity Gennep. Het werken in een omgeving met overwegend mannen bevalt haar prima. ,,Het is leuk om iets zo goed mogelijk te maken, zeker in teamverband.”

Haar omgeving is gewend aan het gegeven dat Cindy Scheenen leiding geeft in een fabriek waar het gros van de medewerkers van het mannelijke geslacht is. ,,Ik heb daar geen problemen mee, en eerlijk gezegd komt het zelden voor dat ik op de proef gesteld word.” Scheenen kan er ook mee omgaan. ,,Ik ben rechtdoorzee, en niet timide.” Bovendien komt haar sekse in situaties zeker van pas. ,,Mannen vertrouwen persoonlijke dingen nu eenmaal sneller aan een vrouw toe”, zegt ze. Cindy Scheenen volgde een technische opleiding en behaalde de master chemische technologie. ,,Ik wilde process-engineer worden, en ontdekte tijdens een traineeship dat coachen me ook lag. Ik had het in me.” Na haar technische studie, die ze als een van de schaarse vrouwen afrondde, ging ze eerst als trainee en vervolgens als productieleider aan de slag in een aluminiumverwerkend bedrijf. Inmiddels is zij negen jaar in dienst bij Essity Gennep, het bedrijf dat een uitgebreid pakket incontinentiemiddelen produceert. ,,Ik werk van maandag tot en met vrijdag in dagdienst. Samen met twee arealeaders geef ik leiding aan 80 mensen die in ploegendienst bij diverse productielijnen werken. Dagelijks is er werkoverleg waarin we het proces van de voorbije 24 uur bespreken. Ook maak ik regelmatig een ronde door de productiehal. Er is dus veel persoonlijk contact, en dat is ook een voorwaarde om als team samen resultaten te bereiken.” De Kesselse is content met haar job. ,,Het is erg intensief, ik maak veel uren en lange dagen. Ik werk in dagdienst maar dit is geen negen-tot-vijf-baan hoor. Ik kies er ook voor om het werk hier af te maken, en dan pas naar huis te gaan. De situatie thuis laat het ook toe om later thuis te komen.” Bij Essity Gennep is Cindy Scheenen op haar plaats, maar of zij de baan tot aan haar pensioen blijft vervullen weet zij niet. ,,Ik sta altijd open voor een stapje omhoog.”

Vacatures

Essity Gennep is onderdeel van het concern dat in Nederland vier productievestigingen heeft. In de fabriek in Gennep is steeds vraag naar personeel. ,,We zoeken technisch operators, proces engineers, onderhoudsmonteurs en elektrisch specialisten”, zegt Cindy. ,,Mannen en natuurlijk vrouwen zijn welkom om te solliciteren.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee