Gezamenlijk bevrijdingsconcert Beekdaelen

Print
Gezamenlijk bevrijdingsconcert Beekdaelen

In de Kerkstraat (tegenwoordig Dorpstraat) in Nuth wordt de vrijheid gevierd. Afbeelding: Huub Wijts

Hulsberg -

Gemengd Koor Crescendo uit Doenrade, zangvereniging Oranje uit Schinveld en de Koninklijke fanfare St. Caecilia uit Puth geven vrijdag 4 oktober een concert in de St. Clemenskerk van Hulsberg.

Tevens zal een gastkoor uit het Duitse Dresden, het Lössnitzchor, optreden. Het concert memoreert aan de bevrijding van Zuid-Limburg 75 jaar geleden. De fanfare en de koren brengen gezamenlijk muziek ten gehore over bevrijding, vrijheid en vrede. Ook het door Christiaan Janssen en Frans Pollux uitgebrachtte werk ‘75 Jaor Vrieëj’, waaraan dirigent Anton Kropivšek van Gemengd Koor Crescendo medewerking verleende, zal ten gehore worden gebracht. Tevens worden er historische beelden van de Limburgse bevrijding getoond.

Het concert begint om 19.00 uur. Entreekaarten zijn enkel in de voorverkoop verkrijgbaar bij Gasterie Dobbelsteyn in Doenrade, FaSiLa in Schinveld, Frans Diederen Cadeaushop in Puth en via de parochie St. Clemens in Hulsberg. Kaarten kosten 10 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen