Meerssense kinderen vieren bevrijding met ‘versierde fietsen- en karrentocht’

Print
Meerssense kinderen vieren bevrijding met ‘versierde fietsen- en karrentocht’

Net als tijdens Koningsdag mogen kinderen hun fiets of kar versieren. Afbeelding: John Peters

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

In het kader van 75 jaar bevrijding houdt de gemeente Meerssen op vrijdag 20 september een versierde fietsen- en karrentocht voor kinderen tot en met groep 8 van de basisschool. Vertrekpunt is het Pastoor Geelenplein in Rothem en de vertrektijd is 19.00 uur.

Deze maand is het 75 jaar geleden dat voor de gemeente Meerssen een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In september 1944 werden Meerssen, Rothem, Ulestraten, Bunde en Geulle bevrijd en kwam een einde aan de bezetting door het Duitse leger. Om die 75e verjaardag van de bevrijding te herdenken en te vieren worden er diverse activiteiten georganiseerd. Een van de activiteiten voor kinderen is een versierde fietsen- en karrentocht.

Kinderen die willen meedoen kunnen zich van 18.30 tot 19.00 uur in gemeenschapshuis De Koel inschrijven voor deze tocht. Ze krijgen ze een startnummer uitgereikt, want een jury gaat onderweg beoordelen welke fietsen en karren het mooist versierd zijn. Deelname is gratis.

De tocht gaat vanaf het Pastoor Geelenplein via de Kerkweg, Klinkenberg, Tussen de Bruggen, Stationstraat, Bunderstraat, Hoogveldweg naar het kerkplein in Meerssen-West. Daar worden dan de prijzen uitgereikt voor de mooist versierde fietsen en karren.