Zware domper voor Richard Jensen: Roda-verdediger opnieuw langdurig uitgeschakeld

Print
Zware domper voor Richard Jensen: Roda-verdediger opnieuw langdurig uitgeschakeld

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Een flinke tegenslag voor Roda JC-speler Richard Jensen. De 23-jarige verdediger is vlak na zijn rentree opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn knie.

Hoelang Jensen er ditmaal uit ligt, is nog niet precies duidelijk. De verwachting bij Roda is in ieder geval dat hij weer voor langere tijd aan de kant zal staan.

Blessureleed

Jensen viel afgelopen vrijdag uit in het duel tegen FC Eindhoven. Een week eerder had hij zijn rentree gemaakt na een halfjaar blessureleed. Vorig seizoen kampte de Fin ook al regelmatig met blessures. In totaal kwam hij daardoor niet verder dan negentien competitiewedstrijden.

Van Eijma

In het thuisduel tegen Jong FC Utrecht zal Roda het dus zonder sterkhouder Jensen moeten doen. De verwachting is dat Roshon van Eijma zijn plaats in het elftal zal innemen. Linksback Mitchel Keulen en middenvelder Roland Alberg zijn hersteld van hun blessures en sluiten weer aan bij de wedstrijdselectie. Dat geldt nog niet voor Yann Aurel Bisseck.

Scherp

Trainer Jean-Paul de Jong wil tegen de beloften van zijn oude werkgever Utrecht koste wat kost een overwinning pakken. „Als je ambities hebt, kun je met niets anders tevreden zijn dan drie punten. Daarom moeten we vanaf minuut één de scherpte tonen die we tegen FC Eindhoven nog te vaak lieten liggen.”

Vermoedelijke opstelling: Muyters, Schlösser, Werker, Van Eijma, Keulen, Klaasen, Cotán, Souren, Croux, Ugbo, Rösch

Luister naar een nieuwe aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Fortuna-trainer maakt moedeloze indruk | Voetbalpodcast #25. Video: De Limburger