Kabinet: apart politieteam tegen drugsbendes

Print
Kabinet: apart politieteam tegen drugsbendes

Afbeelding: ANP

De politie moet een speciale eenheid krijgen die de strijd met de drugscriminaliteit aangaat, vindt ook het kabinet.

Voor de nieuwe brigade moet dan wel extra geld op tafel komen, zegt justitieminister Ferd Grapperhaus.

Een gespecialiseerde politie-eenheid zou volgens Grapperhaus „echt een enorme hulp zijn”, al „moet er nog meer gebeuren”. Zo’n brigade kan specifieke kennis over drugsbendes verzamelen en de samenwerking tussen politie-onderdelen versoepelen. Ook de contacten met buitenlandse tegenvoeters en met bijvoorbeeld Europol kunnen dan worden aangehaald. En de ‘gewone’ politie kan zich weer richten op haar andere taken.

De nieuwe brigade moet deel blijven uitmaken van de politie, vindt Grapperhaus. Haar komst mag ook niet ten koste gaan van het bestaande politiewerk. De minister vraagt de Kamer daarom om extra geld.

Regeringspartij CDA stelde al voor zo’n eenheid op te richten en kreeg in de Tweede Kamer veel bijval.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen