Geliquideerde oud-voetballer Maynard is bekende van politie

Print
Geliquideerde oud-voetballer Maynard is bekende van politie

Kelvin Maynard in het shirt van Alphense Boys. Afbeelding: Alphense boys

De voormalige profvoetballer Kelvin Maynard (32) die woensdagavond in Amsterdam-Zuidoost om het leven kwam, is een bekende van de politie. Een woordvoerster bevestigde dat hij voorkomt in de systemen. Wat hij op zijn kerfstok had, kon ze niet zeggen.

Maynard zat woensdag alleen in zijn auto toen hij werd beschoten door twee personen op een motorscooter met drie wielen. Volgens de zegsvrouw werd hij vermoedelijk al achtervolgd vanaf het Wethouder De Roosplein in de richting van de Valburgdreef, waarop de rit eindigde op de plek waar het slachtoffer met zijn voertuig tegen de gevel van een brandweerkazerne belandde.

Twee verdachten gingen er op een zwarte scooter vandoor. Volgens de politie is er vooralsnog geen verband met de liquidatie van advocaat Derk Wiersum eerder op de dag.

Geschokt

Maynard kwam onder meer uit voor FC Volendam, FC Emmen en Antwerp FC. Dit seizoen speelde hij bij de amateurclub Alphense Boys. Die club reageert geschokt op het overlijden van de voetballer. In Alphen zijn ze aangeslagen door de dood van Maynard. Trainer Hein van Heek van Alphense Boys: ,,Eén van de spelers belde me gisteravond op. ‘Trainer, ik heb slecht nieuws’, zei hij. Daarna ben ik gaan bellen met bestuursleden. Dit is echt als een bom ingeslagen”, meldt een aangeslagen Van Heek. ,,We gaan vanavond niet trainen, we komen wel bij elkaar om te praten.”

Op de website schrijft de voetbalclub: ‘Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden. De uitwedstrijd van Alphense Boys tegen Hollandia, die zaterdagavond zou worden gespeeld, is uit het programma gehaald.’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen