‘The Wieners play Buddy Holly’ in het Munttheater

Print
‘The Wieners play Buddy Holly’ in het Munttheater

Een eerbetoon aan Buddy Holly in het Munttheater. Afbeelding: Munttheater

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

The Wieners, bekend van hun eerbetoon aan The Everly Brothers, brengen op vrijdag 4 oktober een ode aan rock-’n’-roll-held Buddy Holly. Speciale gast is Cor Sanne, die internationaal boeker was van Buddy’s band The Crickets. Te zien en te horen in het Weerter Munttheater.

Buddy Holly geldt als een van de grondleggers van de popmuziek. Hij liet een schat aan liedjes na, zoals `That’ll Be The Day’, `Oh Boy!’, `Heartbeat’ en `Peggy Sue’. Voor The Beatles, The Rolling Stones en vele andere grootheden was hij een belangrijke inspiratiebron. Vandaag de dag is Buddy Holly nog steeds een cultfiguur. Door zijn muziek, zijn iconische bril én door het stormachtige verloop van zijn carrière: hij maakte gedurende slechts drie jaar platen en stierf al op 22–jarige leeftijd bij een vliegtuigongeval. The Wieners spelen Buddy’s muziek exact zoals die eind jaren ’50 werd opgenomen, compleet met de typerende achtergrondkoortjes.

Kaarten zijn online verkrijgbaar of via de theaterkassa 0495-513575.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen