München

BMW grijpt in en schrapt zo’n 6000 banen

Print
BMW grijpt in en schrapt zo’n 6000 banen

Afbeelding: Getty Images

Automaker BMW is van plan 6000 banen te schrappen in de periode tot 2022. Dat schrijft het Duitse zakenblad Manager Magazin. De meeste arbeidsplaatsen zouden verdwijnen op het hoofdkantoor van het concern in München.

BMW is bezig met een kostenbesparingsprogramma van 12 miljard euro. Besparingen aan de ene kant moeten toegenomen uitgaven voor de ontwikkeling van elektrische auto’s opvangen. BMW is van plan 25 elektrische modellen op de markt te brengen.

Om die ambitie mogelijk te maken, moet BMW wel op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke voor onderzoek en ontwikkeling, schrijft Manager Magazin. Klaus Fröhlich, die binnen het bestuur deze functie vervult, vertrekt volgens het tijdschrift volgende zomer. Hij zou niet willen werken onder topman Oliver Zipse, die onlangs aantrad.

BMW ging in een reactie niet concreet in op de banenreductie. Het bedrijf liet wel weten een efficiëntieslag te willen maken en te mikken op een personeelsbestand eind dit jaar dat even groot is als in 2018.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen