Zangkoor St. Joseph uit Bocholtz huldigt vier jubilarissen

Print
Zangkoor St. Joseph uit Bocholtz huldigt vier jubilarissen

De jubilarissen van St. Joseph. Afbeelding: Foto Kaldenbach

Bocholtz -

Zangkoor St. Joseph heeft vier jubilarissen in haar midden. Deze worden tijdens de jubilarissendag op zondag 29 september in het zonnetje gezet.

Traditiegetrouw worden de jubilarissen thuis afgehaald en door de vereniging naar de kerk begeleid, waar om 10.00 uur voor hun intentie een mis wordt opgedragen. Daarna vindt de interne huldiging plaats in verenigingslokaal De Auw Leemkoel.

Jubilarissen

Tiny Vanhommerig-Knops (alt) viert haar 65-jarig koorjubileum. Naast het zingen vervulde zij jarenlang de taak van tweede dirigente. Voor haar inzet voor het koor werd Tiny twee keer koninklijk onderscheiden (1994 en 2008). Daarnaast ontving zij in 2004 de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. Tiny was ook de oprichtster van de blokfluitgroep ‘de Houtvinkjes’ en is erelid van balletgroep One2Dance Olympia.

Jo Steinschuld begon zijn zangloopbaan 40 jaar geleden bij het knapenkoor, is nu bariton en een gedreven Gregoriaans zanger. Een verdere hobby van Jo is het digitaliseren van stukken uit het koorrepertoire. Ook is hij lid van D’r Schnautzeclub, een genootschap dat uit het koor is ontstaan.

Zilveren jubilaris Tiny Buscher (sopraan) zong al in diverse koren voordat zij lid werd van St. Joseph. Hoogtepunten waren voor haar de koorreis naar Slovenië, het 150-jarig koorjubileum en de nachtmissen. Haar dit jaar overleden man Peter was een van de oprichters van de Sympathisanten.

Zilveren jubilaris Henk Ghijsen (bas) begon zijn muzikale carrière op jonge leeftijd bij het Jongenskoor van de St. Petrusparochie van Chèvremont. Toen Henk in Bocholtz kwam wonen, is hij lid geworden van het Josephkoor. Henk is ook al vele jaren de organisator van de letste proof voor het begin van de koorvakantie.