Brunssums restaurant in top tien nieuwe zaken in Nederland

Print
Brunssums restaurant in top tien nieuwe zaken in Nederland

Afbeelding: De Limburger

Brunssum -

Restaurant Frunk in Brunssum hoort bij de tien beste nieuwe restaurants van Nederland. Frunk eindigde op plek vier bij TheFork Awards, die deze week voor het eerst in Nederland werden uitgereikt.

De naamgever van de nieuwe prijzen is het bedrijf dat in februari 2015 het bekende restaurantplatform Iens opkocht.

Restaurant Frunk van chef-kok Luuk Hoffman werd voor de prijs genomineerd door sterrenchef Michel van der Kroft van resturant ’t Nonnetje, die erg onder de indruk was van de gerechten. „Luuk is een jonge chef die zijn nek uitsteekt en er helemaal voor gaat. Voor zijn opening heeft hij een week bij mij stage gelopen. Ik had meteen een klik met hem. Hij is goed opgeleid, heeft in goeie zaken gestaan, zoals De Librije en De Moerbei en is serieus en gedreven. Hij heeft veel in zijn mars. We gaan zeker meer van zijn Frunk horen!”, aldus Van der Kroft

Het restaurant kreeg daarna genoeg stemmen van gebruikers van het platform voor de vierde plek.

Onze culinair verslaggever Ray Simoen ging onlangs langs bij Frunk. Zijn conclusie: Prikkelende smaakcombinaties uit funky keuken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen