Fietspad bij Stadsbrug in Weert zes dagen dicht voor bevrijdingsfestival

Print
Fietspad bij Stadsbrug in Weert zes dagen dicht voor bevrijdingsfestival

De hekken zijn verplaatst waardoor het fietspad richting Boshoven weer toegankelijk is. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het fietspad aan de Oude Suffolkweg is tot en met 24 september afgesloten vanwege het bevrijdingsfestival. Het podium voor de feesttent wordt deels op dit fietspad gebouwd.

Fietsers uit de wijk Boshoven stonden donderdagmorgen raar te kijken toen het fietspad richting stad plots was afgezet. Na wat signalen van onthutste Weertenaren heeft de gemeente de hekken weer opzij laten zetten maar sinds 15.00 uur is het fietspad weer dicht en staat een omleidingsroute aangegeven.

De afzetting op kantorenpark Centrum Noord is bedoeld voor het bevrijdingsfestival dat daar zaterdag plaatsvindt en waarvoor een podium deels op het fietspad wordt opgebouwd. Het fietspad langs de Zuid-Willemsvaart is een belangrijke verbinding tussen het grootste stadsdeel van Weert (Boshoven) en het centrum van de stad aangezien fietsers daar het kanaal kunnen oversteken. Nu zullen die het tunneltje onder de turborotonde richting Eindhovenseweg moeten gebruiken om vanaf de Stadsbrug in Boshoven te komen.

Pas als de feesttent en het podium op kantorenpark Centrum Noord zijn afgebroken, naar verwachting 24 september aan het einde van de middag, zal het fietspad weer opengaan.