‘Terras nieuw restaurant zal geen overlast opleveren’

Print
‘Terras nieuw restaurant zal geen overlast opleveren’

Het pleintje aan de Hegstraat, links de plek waar het restaurant en terras zouden moeten komen. Afbeelding: archief René Corten

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het terras van een nieuw restaurant aan de Hegstraat in Weert zal niet te veel geluid gaan produceren.

Dat stelt het college van burgemeester en wethouders na onderzoek. Het college reageert daarmee op bezwaren van omwonenden van het restaurant. Ze vrezen met name voor geluids- en parkeeroverlast door gasten en problemen door het laden en lossen van toeleveranciers van het nieuwe restaurant.

De eigenaar van het pand, de voormalige discotheek Carte Blanche, wil er twee restaurants in herbergen. Het restaurant in het deel van het pand dat aan de Oelemarkt ligt, is al open. Bedoeling is dat de achterzijde aan de Hegstraat eveneens een voorgevel krijgt en dat daar een tapasrestaurant met terras komt. Daarvoor moeten de regels voor die plek aangepast worden.

Bewoners van de Hegstraat kropen in de pen en dienden bezwaren in. Die legt het college naast zich neer. Volgens berekeningen blijven (stem)geluiden vanaf het terras binnen de normen en zijn er in de omgeving voldoende parkeerplekken, stelt het college. Bovendien zou de situatie flink verbeteren ten opzichte van de tijd dat er nog een discotheek in het pand zat.

De gemeenteraad moet 13 november nog instemmen met het aanpassen van de regels, zodat het restaurant zich aan de Hegstraat kan vestigen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen