Muziek

Orkest Koninklijke Luchtmachtkapel op Vrijheidsconcert

Print
Orkest Koninklijke Luchtmachtkapel op Vrijheidsconcert

Het Orkest Koninklijke Luchtmachtkapel treedt op 5 oktober op in Siebengewald. Afbeelding: Archief Luchtmachtkapel

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De Siebengewaldse fanfare Eendracht viert het 120-jarig bestaan. Eerder dit jaar presenteerde de muziekvereniging uit het grensdorp het jubileumconcert Summerparty. Op zaterdag 5 oktober pakt de jubilaris opnieuw uit. Dan trakteert het Orkest Koninklijke Luchtmachtkapel de jarige fanfare en drumband en de achterban op het Vrijheidsconcert Soul in the air. Het optreden in de tot Music Hall omgebouwde bedrijfsloods aan de Pannenweg wordt mede mogelijk door de gemeente Bergen.

Het Vrijheidsconcert Soul in the air brengt de Koninklijke Luchtmachtkapel weer terug in de omgeving waar zij kort na de eeuwwisseling al eens een jubileum van de Fanfare Eendracht opluisterde. De Siebengewaldse regelneef André Bleeck (53) weet er alles van. ,,Ik ben als dienstplichtig militair slagwerker bij het tamboerkorps van de Luchtmachtkapel geweest, en heb nog steeds contact met de leden. Omdat ik plezier beleef aan het organiseren van evenementen in ons dorp heb, en de contacten heb, hebben mijn vrouw en ik ons opgeworpen als organisators van het geheel. We ontlasten het bestuur en leden van de fanfare bovendien.” Bij het tweede concert van het Orkest Koninklijke Luchtmachtkapel op Siebengewaldse bodem gaan het jubileum van de fanfare en de herdenking van 75 jaar Vrijheid hand in hand. Op 5 oktober wordt stilgestaan bij 75 jaar Vrijheid. Veteranen uit de gemeente Bergen zijn uitgenodigd voor het bijzondere concert. Samen met de andere gasten genieten zij van de muziek van het Orkest Koninklijke Luchtmachtkapel in een prachtige ambiance. De loods van loonbedrijf Janssen wordt voor het concert omgetoverd tot een ruimte met de allure van een schouwburg. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de Music Hall openen om 19.30 uur. Kaarten voor het Vrijheidsconcert zijn te koop bij MFC De Klaproos en Kwalitaria ‘t Huukske in Siebengewald. In Nieuw Bergen is Primera het voorverkoopadres. Reserveren kan ook via e-mail naar ticketsfanfareeendracht@ziggo.nl. De entreebewijzen kosten 12,50 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen