Indrukwekkend eerbetoon aan Ricksen door Rangers FC en Feyenoord

Print
Indrukwekkend eerbetoon aan Ricksen door Rangers FC en Feyenoord

Afbeelding: AFP

Rangers FC en Feyenoord hebben vlak voor hun onderlinge duel in de Europa League stilgestaan bij het overlijden van Fernando Ricksen. De oud-verdediger stierf woensdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS, een zeldzame spierziekte.

Aan het duel ging een indrukwekkende minuut van stilte vooraf. Op het grote stadionscherm verscheen een portret van Ricksen. Beide ploegen voetballen met rouwbanden.

Lees ook: Tranen vloeien na dood Ricksen: ‘Dit komt toch als een klap’

Ricksen voetbalde tussen 2000 en 2006 voor Glasgow Rangers en is nog steeds mateloos populair bij de aanhang van de Schotse ploeg. Veel fans legden woensdag al bloemen, sjaaltjes en vlaggen voor Ricksen bij het stadion van de Rangers. Veel Schotse supporters gaven ook gehoor aan het verzoek in een oranje shirt de wedstrijd komen te bekijken.

Indrukwekkend eerbetoon aan Ricksen door Rangers FC en Feyenoord
Foto: AFP

Ricksen speelde in het verleden ook voor AZ. Daarom voetbalden de spelers van de formatie uit Alkmaar donderdag ook met rouwbanden tegen Partizan.

Lees ook: Stam en Feyenoord eren Ricksen in Glasgow

Supporters van PSV stonden in het thuisduel met Sporting Portugal eveneens stil bij het overlijden van Ricksen. Zij klapten vanaf de 43e minuut zo’n zestig tellen lang. Trainer Mark van Bommel, een goede bekende van Ricksen, pinkte een traantje weg.

Bekijk hieronder een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger.

Komt dat Schot aflevering 8. Video: De Limburger