Feyenoord verliest na belabberde eerste helft

Print
Feyenoord verliest na belabberde eerste helft

Afbeelding: AFP

Feyenoord is de groepsfase van de Europa League in mineur begonnen. Het elftal van trainer Jaap Stam verloor de uitwedstrijd tegen Rangers FC (1-0), vooral door een wel heel pover gespeelde eerste helft.

Rangers FC is allang niet meer de club die als Glasgow Rangers zelfs Europese topploegen regelmatig liet bibberen. De 54-voudig landskampioen werd in 2012 na een faillissement teruggezet naar de vierde klasse en is onder de nieuwe naam inmiddels weer de belangrijkste uitdager van aartsrivaal Celtic. Rangers FC moet het vooral hebben van hard werken en heeft in het prachtige voetbaltheater Ibrox veel steun van een fanatieke aanhang.

Overwicht

Tegen Feyenoord volstonden die eenvoudige wapens al snel voor een enorm veldoverwicht. Na een indrukwekkend eerbetoon voor de overleden Fernando Ricksen ging er veel fout bij Feyenoord, heel veel zelfs. De bezoekers verloren duel op duel en verdedigden op een manier waarvan trainer Stam van zal gruwelen. Het was een klein wonder dat Rangers FC bij rust slechts met 1-0 leidde.

De thuisclub kreeg al na tien minuten een strafschop, na een handsbal van Edgar Ié. Gelukkig voor Feyenoord schoot James Tavernier vanaf 11 meter op de paal. De paal stond ook de openingstreffer van Scott Arfield in de weg. Sheyi Ojo, huurling van FC Liverpool, schoot Rangers FC in de 24e minuut wel op voorsprong. Hij had ook voor 2-0 moeten zorgen, nadat hij de bal van Ridgeciano Haps cadeau had gekregen. Eric Botteghin kon nog net op de doellijn redding brengen.

Berghuis

Feyenoord startte met de weer fitte Steven Berghuis voor Luciano Narsingh. De overige tien basisspelers begonnen zondag ook tegen ADO Den Haag. Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra en de Argentijnse aanwinst Marcos Senesi moesten nog genoegen nemen met een plek op de bank. Na rust slaagde Feyenoord er een stuk beter in de bal in de ploeg te houden. Grote kansen bleven uit, ook na de wissel van Narsingh voor Orkun Kökçü en Jørgensen voor Larsson. Pas in de 86e minuut werd Feyenoord echt gevaarlijk. Narsingh gaf zijn ploeg echter niet waarop het op basis van een groot deel van de wedstrijd geen recht op had. De invaller stuitte op doelman Allan McGregor.

Bekijk hieronder een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger.

Komt dat Schot aflevering 8. Video: De Limburger