Lezing over ‘De Holocaust, Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog’

Print
Lezing over ‘De Holocaust, Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog’

De holocaust verbeeld door de Poolse kunstenaar Isaac Celnikier. Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

In de Synagoge Meerssen geeft Hermans van Rens op 29 september vanaf 15.00 uur een voordracht met als titel ‘De Holocaust, Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog’.

Herman van Rens (1946) was dertig jaar huisarts in Beek. Na zijn pensioen studeerde hij geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, een studie die werd afgesloten met een master-graad Holocaust- en Genocidestudies aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie NIOD te Amsterdam. Samen met Annelies van Rens-Wilms deed hij archiefonderzoek naar de vervolging van joden en zigeuners in Limburg. Op 22 maart 2013 promoveerde hij in Amsterdam op een proefschrift over de joden- en zigeunervervolging in Limburg. Van dit boek is inmiddels een handelsuitgave verschenen onder de titel ‘Vervolgd in Limburg’. Synagoge Meerssen, Kuileneindestraat 22 a Meerssen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen