Arthur en Roos Raes winnen Gouden Buur Award Limburg

Print
Arthur en Roos Raes winnen Gouden Buur Award Limburg

Het echtpaar Raes werd in het zonnetje gezet. Afbeelding: Levy Dortmans

Brunssum -

Arthur en Roos Raes ontvingen donderdagmiddag 19 september in Brunssum de Gouden Buur Award 2019 Limburg uit handen van wethouder Carolus de Rijck, een grote groep betrokken buren en buurtapp Nextdoor. De uitreiking vond plaats in buurtspeeltuin Het Klingeltje waar Arthur en Roos Raes zich al 21 jaar belangeloos voor inzetten als bestuursleden.

„Dit is super. Je doet vrijwilligerswerk en dat doe je met hart en ziel. Als je dan zo in het zonnetje gezet wordt, daar zijn geen woorden voor”, reageerde een geëmotioneerde Roos Raes. „Dat al deze lieve mensen aan deze verrassing hebben meegewerkt en hun mond hebben weten te houden, dat is in één woord gewoon fantastisch.”

Nominatie

De afgelopen weken ontving Nextdoor meer dan 300 nominaties voor de Gouden Buur Award 2019, waarmee buren in het zonnetje worden gezet die veel betekenen voor hun buurt. Deze buren hebben er ieder op een eigen manier voor gezorgd dat er meer plezier, veiligheid en verbinding is in de buurt. De buurtapp wil hiermee buurtbewoners inspireren en bijdragen aan het bouwen van sterke buurten.

„Arthur en Roos zijn al lange tijd zeer actief met het verbinden van hun buurt. Ze bekommeren zich niet alleen om de speeltuin, maar zorgen er ook voor dat kinderen in de buurt met een busje naar school worden gebracht en opgehaald. Dit echtpaar verdient zonder twijfel heel veel waardering”, licht Tamar van de Paal van Nextdoor Nederland toe.

„Arthur en Roos zorgen voor veel verbinding in onze buurt. Ze organiseren onze jaarlijkse buurtbarbecue en zitten al jaren in het bestuur van onze buurtspeeltuin Het Klingeltje”, vertelt Peter Kouwenhoven die zijn buren nomineerde voor de Gouden Buur Award 2019 van buurtapp Nextdoor.

De awards worden in aanloop naar Burendag op 28 september uitgereikt aan de gouden buur van iedere provincie. Op de website blog.nextdoor.nl staat wie verkozen is tot Gouden Buur 2019 in de andere provincies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen