Feestelijke lunch voor cliënten thuiszorg

Print
Feestelijke lunch voor cliënten thuiszorg

Afbeelding: Archieffoto De Limburger

Maastricht / Itteren -

Envida houdt op 21 en 22 september voor haar cliënten in de wijken Heugem-Randwyck, de Heeg-Vroendaal en de bewoners van de zorgwoningen nabij woonzorgcentrum La Valence een lunch. Deze lunch is een initiatief van de thuisteams.

‘Het idee ontstond tijdens de drukke zomerperiode’, licht Joshua Razzaghmanesch toe. De verzorgende zegt dat er vanuit de wijken signalen kwamen dat sommige cliënten er maar moeilijk aan konden wennen dat ze gedurende een aantal weken niet konden rekenen op hun vaste verzorgende. Joshua: „Heel begrijpelijk, maar medewerkers van Envida hebben natuurlijk ook recht op vakantie. Collega’s met jonge kinderen zijn nu eenmaal gebonden aan schoolvakanties. Zij kunnen dus niet op een ander moment vakantie nemen.”

Om de continuïteit van zorg zo goed mogelijk te kunnen waarborgen in de vakantieperiode, zet Envida flexkrachten in. Allemaal deskundige mensen, maar cliënten zien toch liever het vertrouwde gezicht van ‘hun’ verzorgende. ‘Ook zijn er cliënten die specifieke wensen hebben. Ze willen bijvoorbeeld niet geholpen worden door een heel jonge verzorgende. Een ander wil geen mannelijke verzorger of juist geen vrouwelijke. Ook kwam het voor dat de cliënt de zorg op een ander moment dan gebruikelijk kreeg.

De medewerkers van de thuisteams merkten dat sommige cliënten het wegvallen van het vaste patroon als vervelend ervaarden. Joshua: „Dat vinden wij op onze beurt ook heel vervelend, want we doen ons uiterste best om onze zorgtaken zo goed mogelijk uit te voeren. Als compensatie voor het ongemak en om onze cliënten te bedanken voor het getoonde begrip ontstond het idee voor deze lunch. Indien gewenst regelen wij ook het vervoer naar en van La Valence. En als het nodig is dat de partner of mantelzorger meekomt, dan regelen we dat ook”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen