Lezing historicus Jacquo Silvertant in bieb Eijsden

Print
Lezing historicus Jacquo Silvertant in bieb Eijsden

Afbeelding: ING Image

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Historicus Jacquo Silvertant geeft woensdag 25 september een lezing over de bevrijding in de bibliotheek in Eijsden. De lezing start om 20.00 uur.

In Zuid-Limburg wordt vanaf 6 september 1944 (na Dolle Dinsdag) duidelijk, dat de Duitsers langzaam aan het vertrekken zijn. De grote troepenbewegingen na de val van Luik doen vermoeden dat men zich opmaakt voor een confrontatie met de Amerikanen voordat die de Duitse grens zullen bereiken. Silvertant zal op 25 september meer vertellen over de situatie in Zuid-Limburg rondom de bevrijding. De lezing is gratis te bezoeken. Aanmelden is gewenst via: info@heuvellandbibliotheken.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen