Reparatie aan A77 begint in november, maar afrit Gennep gaat alvast open

Print
Reparatie aan A77 begint in november, maar afrit Gennep gaat alvast open

De rijstrook richting Duitsland op de A77 is afgesloten vanaf knooppunt Rijkevoort. Afbeelding: Theo Peeters

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Boxmeer -

De werkzaamheden aan het beschadigde wegdek van de A77 beginnen op 4 november. Komende maandag gaat wel alvast de afrit naar Gennep open. Dat heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt.

Om de afrit open te kunnen stellen, wordt de A77 richting Duitsland van zaterdagmorgen (21 september) 07.00 uur tot maandagmorgen (23 september) 06.00 uur afgesloten.

De A77 tussen Rijkevoort en de Duitse grens is sinds twee weken afgesloten. Door een defecte voegovergang in de brug over de oude Maasarm (tussen Boxmeer en Heijen) is volgens Rijkswaterstaat een onveilige situatie voor weggebruikers ontstaan. De voegovergang, grof gezegd twee metalen strips die met tanden in elkaar grijpen, is weggezakt.

Noodoplossing

De weg werd twee weken geleden plotseling afgesloten. Enkele dagen later kwam er een noodoplossing, waardoor verkeer toch vanaf knooppunt Rijkevoort richting Duitsland kan: over één rijstrook die normaal gesproken de andere kant op gaat. De maximumsnelheid gaat dan in beide richtingen van 120 naar 70 kilometer per uur.

De herstelwerkzaamheden aan de voegovergang beginnen maandag 4 november. Maar vanaf maandag 23 september 06.00 uur gaat dus wel de afrit Gennep weer open. Verkeer richting Gennep vanaf de A73 moet nu nog eerst een stuk doorrijden naar de Duitse grens, om daar te keren en terug te rijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen