SCHEEFGEZET

‘Voor drie- tot vijfduizend euro kun je al iemand laten omleggen’

Print
‘Voor drie- tot vijfduizend euro kun je al iemand laten omleggen’

Iemand ‘laten slapen’ wordt steeds goedkoper. Afbeelding: Getty Images

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

COLUMN - Nu het kabinet Rutte III de middenklasse heeft herontdekt en het FNV een flinke looneis heeft neergelegd, komen de zegeningen van narcostaat Nederland ook voor de gewone, hardwerkende Nederlander binnen handbereik.

Voor drie- tot vijfduizend euro bestel je tegenwoordig al een ietwat zwakbegaafde Beun de Haas in designerkleding, die een tegenstander voor je omlegt, of ‘laat slapen’, zoals dat in vakjargon heet. Het is even sparen, weliswaar zonder dat er een rentevergoeding tegenover staat, maar dan heb je ook wat. De buurman die je al jaren koeioneert? De falende manager die mag blijven zitten waar hij zit, terwijl jij met een ‘tot onze spijt’ en een fooi naar de uitgang van je werkplek wordt geleid? De prins op het witte paard die uiteindelijk een paardenlúl blijkt te zijn? De concurrent in leven, liefde of werk die je dwarszit? Eén telefoontje en een Rijdende Richter op een scootertje schikt al pief-paf-poefend de zaak voor je in den minne. Kun je daarna, met een snuif of met een pilletje in de mik en nippend aan een cocktailtje je zorgen aan de kant dansen op een festival naar keuze. ‘Yogasnuiver’ maakt een goede kans om volgend jaar hoog te eindigen bij de verkiezing van ‘Woord van het Jaar’. Klinkt lollig, maar de aan dit woord gekoppelde schaduweconomie van drugshandel, met z’n woekerwinsten, afpersingen, afrekeningen en ondermijning van de rechtsstaat, plaatsen recreatief drugsgebruik inmiddels in een heel ander daglicht. Alles in het leven wordt duurder, alleen de prijs van een mensenleven zakt gestaag.

Knarf

Reageren? Frank.Heythuysen@delimburger.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen