Ministers door stof om kijken voetbal tijdens debat

Print
Ministers door stof om kijken voetbal tijdens debat

Minister Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen waren wel erg benieuwd hoe de Nederlandse voetbalclubs het ervan af brachten in de Europa League. Afbeelding: Tweede Kamer

Ministers Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen hebben begrip voor de ophef die is ontstaan door een foto waarop zij voetbal kijken tijdens een belangrijk debat.

Justitieminister Grapperhaus heeft zijn excuses aangeboden aan premier Mark Rutte - die toen aan het woord was - voor het feit dat hij ‘op enig moment toch een stukje van Feyenoord heeft zitten kijken. Tijdens de volledige Algemene Politieke Beschouwingen over de plannen van het kabinet, moeten alle ministers en staatssecretarissen in het zogenoemde Vak K in de Kamer blijven zitten.

Afleiding

Grapperhaus had naar eigen zeggen ook wel wat afleiding nodig. Hij had twee zware dagen achter de rug na de moord op de advocaat van een veelbesproken kroongetuige. Wel erkent hij zijn fout, en neemt zelfs zijn collega in bescherming: ,,U moet dat ook de andere minister niet kwalijk nemen, zij werd een beetje door mij aangestoken.”

Die andere minister, Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur, begrijpt ,,dat mensen het wel een beetje gek vinden”. Van Nieuwenhuizen is groot Feyenoord-fan, en een van haar zoons zat in het stadion tijdens de wedstrijd van de Rotterdamse ploeg tegen Rangers FC in de Europa League.

Dat had ze niet moeten doen, aldus Van Nieuwenhuizen. Ze belooft haar aandacht in de toekomst bij het debat te houden, en benadrukt dat het in dit geval ook alleen om de laatste antwoorden van de premier ging.

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft de bewindsvrouw nog niet op de vingers getikt, maar Van Nieuwenhuizen sluit niet uit dat ze dat alsnog doet. ,,Dat begrijp ik ook wel”, zegt de minister lachend.

Feyenoord verloor

De Algemene Politieke Beschouwingen worden altijd gehouden op de woensdag en donderdag na Prinsjesdag. Het zijn belangrijke dagen voor het parlementaire jaar, waarin de troonrede wordt besproken en op de Rijksbegroting wordt gereageerd.

Feyenoord verloor uiteindelijk bij Rangers en AZ speelde lange tijd met tien man, maar pakte toch een punt tegen Partizan.

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen