Hakenkruisen getekend op beelden in Sittard

Print

Beeld De Laamaekesj in Sittard beklad. Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Onbekenden hebben nazi-tekens aangebracht op de beeldengroep De Laamaekesj aan de Wieër in Sittard.

De gemeente Sittard-Geleen meldt de aanstootgevende graffiti zo snel mogelijk te zullen verwijderen. De opschriften liggen extra gevoelig om net 75 jaar bevrijding wordt gevierd in Limburg. De beeldengroep is van de hand van kunstenaar Gène Eggen.

‘Laamaekesj’ is een uitdrukking voor mensen die zeer nadrukkelijk aanwezig zijn. Het werk stond vroeger in de Limbrichterstraat maar werd in 1988, tot ongenoegen van de maker, verplaatst naar de Wieër.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen