Google pompt miljarden in datacenters Europa

Print
Google pompt miljarden in datacenters Europa

Afbeelding: ANP

Google investeert de komende twee jaar 3 miljard euro in het verder uitbouwen van zijn datacenters in Europa. Hiermee loopt het sommetje van Google’s investeringen in de Europese internetinfrastructuur op tot zo’n 15 miljard euro, opgeteld sinds 2007.

De verdeling van de investeringen per land zijn niet bekendgemaakt. Google specificeerde alleen maar dat 600 miljoen euro bestemd is voor de uitbreiding van een datacentrum in Finland.

Eerder meldde de Amerikaanse techreus 1 miljard euro in Nederland te investeren voor de bouw van een nieuw datacentrum in de Noord-Hollandse gemeente Hollands Kroon en de uitbreiding van een bestaand serverpark in de Eemshaven in Groningen. Sinds 2016 investeerde Google zo’n 2,5 miljard euro in datacenters in Nederland.

Google maakte daarnaast donderdag een investering bekend in achttien hernieuwbare energieprojecten. Tien daarvan bevinden zich in Europese landen als Finland, Zweden, België en Denemarken. Het Europese deel van de investering is 1 miljard euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen