Reanimatie-estafette op de Holz

Print
Reanimatie-estafette op de Holz

Samen worden levens gered. Afbeelding: Stichting Reanimatie-estafette Limburg

Maastricht / Itteren / Kerkrade / Eygelshoven -

In het gebouw van het Beroepscollege aan de Richerstraat 35 op de Holz in Kerkrade vindt op vrijdag 27 september de 14e Reanimatie-estafette Limburg plaats. Het programma duurt van 9.00 tot 17.00 uur.

Samen met hulpverleners, kan iedereen meedoen aan de estafette (met oefenpoppen). Het evenement is gratis te bezoeken. Om 9.00 uur zal gouverneur Theo Bovens de reanimatie-estafette officieel openen.

Hartstilstand

In Nederland worden elke week 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Hulpdiensten zijn niet altijd binnen de cruciale eerste 6 minuten aanwezig. Op tijd reanimeren en defibrilleren is van levensbelang. Met een netwerk van burgerhulpverleners (vrijwilligers) kan de hulp bij hartstilstand worden verbeterd.

Gezondheidsmarkt

Tijdens de reanimatie-estafette kan iedereen ervaren wat het is om burger hulpverlener te zijn. Belangstellenden die geen reanimatiecursus hebben gedaan, krijgen eerst een korte uitleg. Zij worden vervolgens ingedeeld in teams. Verder is er een informatie- en gezondheidsmarkt over gezondheidsthema’s zoals hartveiligheid en een gezonde leefstijl. Hierbij zijn allerlei hulporganisaties vertegenwoordigd. Iedereen kan daarnaast gratis zijn, bloeddruk, cholesterol of conditie laten meten.

Het stokje zal om 17.00 uur worden overgegeven aan Maastricht waar leerlingen van de Bernard Lievegoed School en vertegenwoordiging van de gemeente Maastricht het estafettestokje zullen overnemen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen