Docent ontslagen na vertoning van dickpics in de brugklas

Print
Docent ontslagen na vertoning van dickpics in de brugklas

Het Gerrit Komrij College. Afbeelding: Streetview

Een docent van het Gerrit Komrij College in Winterswijk wordt ontslagen nadat er onlangs zogeheten dickpics van zijn telefoon zichtbaar waren in een klaslokaal.

De docent gaf les aan leerlingen van 12 en 13 jaar uit de brugklas en wilde foto’s van zijn telefoon laten zien op een groot scherm in de klas. Daarbij werden ook plaatjes van een mannelijk geslachtsdeel zichtbaar. Onduidelijk is of het foto’s van zijn eigen geslachtsdeel waren.

Tien jaar werkzaam

De docent werkte volgens rector Sjef Lommen al zo’n tien jaar op de Winterswijkse middelbare school en was van onbesproken gedrag. Dat is echter geen reden hem op termijn te laten terugkeren. ,,De docent heeft de integriteitscode van de school overtreden en het vertrouwen beschaamd. Dat had niet mogen gebeuren. Wij staan voor de veiligheid van onze leerlingen en ouders moeten daar op kunnen vertrouwen”, zegt Lommen.

Welk vak de docent gaf en welke leeftijd hij had, laat Lommen in het midden, vanwege de privacy van de man. ,,Dit signaal is duidelijk genoeg en daar laten we het bij.”