Klimaatmars in Maastricht brengt meer dan 2000 mensen op de been

Print
Klimaatmars in Maastricht brengt meer dan 2000 mensen op de been

De kop van de stoet. Afbeelding: De Limburger

Maastricht -

Meer dan 2000 mensen doen vrijdagmiddag in Maastricht mee aan de klimaatmars door het centrum van de stad.

De mars is georganiseerd door Students for Climate en wordt gesteund door onder meer de FNV en Milieudefensie. „Vandaag maken we geschiedenis”, riep een van de organisatoren op het Vrijthof de demonstranten toe.

Tijdens de ‘Global Strike for Future’ worden in steden in de hele wereld demonstraties gehouden voor klimaatrechtvaardigheid. De mars in Maastricht begon rond 14.00 uur op het Vrijthof, waar de stoet rond 16.00 uur weer terugkeert. Volgende week vrijdag volgt in Den Haag nog een landelijke actiedag.

VN-klimaattop

Aan het protest in Maastricht doen veel scholieren en studenten mee. De mars vindt plaats vlak voor de VN-klimaattop in New York komende maandag. „We gaan we onze leiders laten zien dat miljoenen mensen nu al samenkomen om deze crisis op te lossen en dat het tijd is dat ze hetzelfde doen”, zei Arthur Bribosia, mede-oprichter van Students for Climate Maastricht.

„De opwarming van de aarde is een wereldwijde zaak en we moeten regeringen laten zien dat iedereen zich zorgen maakt, niet alleen studenten, maar ook kinderen, ouders, grootouders en werknemers”, zei Marion Meyers, mede-oprichtster van Students For Climate Maastricht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen