Roermond wil straten vernoemen naar prinsessen Ariane en Alexia

Print
Roermond wil straten vernoemen naar prinsessen Ariane en Alexia

Area M, de plek waar de twee nieuwe straten moeten komen. Afbeelding: archief De Limburger/Jeroen Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De twee nieuwe straten van het plan Area M in Roermond worden, als het aan burgemeester en wethouders ligt, vernoemd naar de prinsessen Alexia en Ariane. De gemeenteraad moet er binnenkort nog wel akkoord mee gaan.

Het plan Area M bestaat uit de bouw van 16 rijwoningen, 7 tiny houses en 19 appartementen. Omdat de locatie aan de Prins Bernhardstraat en de Prinses Marijkelaan ligt en ook de Koninginnelaan, Emmalaan, Julianastraat, Hendriklaan en Prinses Beatrixstraat in de buurt liggen, zijn volgens het college van B en W de Prinses Alexiastraat en de Prinses Arianestraat geschikte namen voor de twee nieuwe straten.

Amalia

In eerste instantie zou de Prinses Amaliastraat als naam voor de hand liggen, maar omdat in Swalmen de straatnaam Prinses Amaliahof is toegekend aan het appartementencomplex dat daar ligt, is daar niet voor gekozen.

Bij het bepalen van de straatnamen heeft de gemeente al overleg gevoerd met woningstichting Wonen Zuid, die de woningen gaat bouwen, en met het ministerie van Algemene Zaken. Het is nu aan de gemeenteraadscommissie Burgers en Samenleving om daar mee akkoord te gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen