Schoolomgeving De Ganzerik is verlevendigd met kunst

Print
Schoolomgeving De Ganzerik is verlevendigd met kunst

Afbeelding: Raenys Martis

Heerlen / Hoensbroek -

Het kunstproject ‘Van proberen kun je leren’ wordt woensdagmiddag 25 september gepresenteerd op het schoolplein van basisschool De Ganzerik aan de Caeciliastraat in Heerlen. Er zijn levendige schilderingen in de openbare ruimte gemaakt, waardoor de school en de buurt elkaar beter leren kennen door middel van kunstuitingen.

De 250 leerlingen van de Ganzerik hebben op een speelse manier kennisgemaakt met street art en hebben onder begeleiding van de kunstenaars Gaia (USA) en Dreyaz (Heerlen) een handje geholpen in het verlevendigen van hun schoolomgeving. Gaia heeft tijdens het project een mural vervaardigd, een primeur voor Heerlerheide.

Dit project is tot stand gekomen door de samenwerking van de Gemeente Heerlen, basisschool de Ganzerik, woningstichting Weller en Klasse Apart Projects.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen