Maasbreese basisschoolleerlingen gaan de strijd aan met zwerfafval

Print
Maasbreese basisschoolleerlingen gaan de strijd aan met zwerfafval

Voor hun inzet werden de leerlingen beloond met een certificaat. Afbeelding: School op Internet

Maasbree -

Leerlingen van basisschool School op Internet in Maasbree staken vrijdag, in aanloop naar World Cleanup Day, de handen uit de mouwen. Ze gingen actief aan de slag met het opruimen van zwerfafval en werden hiervoor beloond met een certificaat.

De basisschool kreeg vrijdag de Plastic Soep Bus op bezoek. Hierin reist het voorlichtingsteam van SodaStream en de Plastic Soup Foundation door het land om kinderen in aanloop naar World Cleanup Day te informeren en te inspireren.

De leerlingen uit Maasbree namen deel aan het interactieve programma over wegwerpplastic. Zo leerden ze wat de plasticsoep is en wat zij zelf kunnen doen om thuis en op school minder plastic te gebruiken. Na afloop ontvingen de jongens en meisjes een certificaat voor hun enthousiaste inzet.

In totaal namen zo’n veertig kinderen deel aan het interactieve programma. Na een gastcollege over plasticsoep werd de Trash Hunt Game gestart. Hierbij verzamelden de leerlingen spelenderwijs plastic afval. De meest gevonden voorwerpen in de omgeving waren wegwerpflesjes en plastic verpakkingen van etenswaren en snoepgoed. Dit afval leveren zij op 21 september tijdens World Cleanup Day in bij SodaStream. Die dag kunnen de kinderen een ook een duurzame wens als ‘message in a bottle’ in een wensboom hangen.

Opruimacties

Voor zaterdag zijn er al meer dan duizend cleanup acties landelijk geregistreerd met in totaal meer dan tienduizend deelnemers. Klik hier voor een overzicht van de acties.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen